miercuri, ianuarie 06, 2010

Hummus vegetarian crud

Acest hummus foarte gustos si, totodata foarte usor de preparat si de digerat. Prepararea a durat 10 minute cu tot cu fotografii si cu ciopartirea legumelor. Ingredientele sunt si ele putine si accesibile. Can you see why not?
Ingrediente:
Dovlecel - 1 bucata (mediu)
Morcov - 1 bucatica (aproximativ 3 cm - asigura o culoare frumoasa si un gust usor dulceag)
Tahini (pasta de susan) - 1/4 castronel / 2 linguri
Ulei masline - 1/4 castronel (4-5 linguri)
Lamaie - sucul de la 1/2 lamaie
Chimen - 1/2-1 lingurita
Usturoi - 2 catei
Sare - 1/4-1/2 lingurita
Blender
Preparare:
Punem toate ingredientele in blender; preferabila este ordinea: ulei si suc de lamaie, dovlecei si morcovi si apoi toate celelalte; in felul asta nu vom avea nevoie sa adaugam nici un strop de apa. Mixam pana se omogenizeaza si se cremuiesc si gata!
Servire:
Putem decora castronul cu: patrunjel, boia dulce sau iute, seminte de pin, boabe de naut incoltite, etc.
E foarte bun cu crackers de orice fel, cu cubulete de legume sau in rulouri de salata verde cu legume si muguri de tot felul.
Bon apetit!

3 comentarii:

  1. si cum obtin pasta de susan?

    RăspundețiȘtergere
  2. Hei, Anonim!
    Pai, avem cateva variante: ori o cumperi de la noi, ori de la un magazin arabesc (despre aceea nu-s sigura ca-i cruda), ori o pastuiesti tu singur(a) la samson.
    Love!

    RăspundețiȘtergere
  3. Absolut mirifc!!!!! Niciodata nu am mancat ceva atat de delicios... as fi mancat intr-una dar nu mai incapea!!!
    Multumesc :*

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails