duminică, ianuarie 03, 2010

Deepack Chopra - Cele sapte legi spirituale ale succesului

sau...
Sambata-i a face!


Intarziaram facerea de sambata asta. N-o lasam insa sa ne scape.
Incepem sirul celor 52 de Sambete "a face" cu un mini-sir de 8 Sambete pe care le dedicam Spiritului.
Constienta Spiritului pare sa existe de cand exista constiinta. Si de-atunci oameni fac ceva despre spirit: dans ritualic, cant ritualic, leganare, rugaciune, gesturi, toate menite sa celebreze un Spirit. A avut forme diferite. Nume diferite. Chipuri diferite. Reguli diferite. Ritualuri diferite. Spiritul. Nu a putut fi sters din constiinta, din amintirea oamenilor. Pare sa fi adormit in ultimele sute de ani, cand am inventat "distractiile" pentru a putea fi distrasi. Dar ce revigorat ne trage de maneca astazi: Exist!
Suntem acei norocosi traitori ai timpului cand adevarurile razbesc spre noi de pretutindeni. E suficient sa deschizi net-ul ca sa-l vezi racnind catre tine. Si-l recunosti. Mereu recunosti adevarul atunci cand il vezi. Iti lipseste, uneori, curajul de a-l accepta. Te-ncearca uneori neputinta, uneori furia. Dar mereu il recunosti. Traim timp de treziri. Timp de amintiri. Timp de "downsizing". Timp de intoarcere la lumea mereu identica siesi a inceputurilor. Timp de sete de cunoastere. Timp de sete de gasire. Auto-gasire.
Calatoria catre Spirit, catre Sine pare sa fi unit, dupa multe mii de ani de dezunire, estul si vestul; oamenii par sa traiasca intr-adevar o "globalizare". Par sa traiasca impreuna si sa impartaseasca fara granite experiente despre treziri.


Un estic care stie vorbi limba vestului am ales pentru a ne fi calauza catre, tragem nadejde, trezire a Spiritului din dotarea-ne genetica. Domnul Deepak Chopra ne va fi ghid in "facerea" celor Sapte Legi Spirituale ale Succesului.


Astazi, introducem cartea asta care ne invata sa facem bucurie in viata noastra. O introducem asa cum o introduce Chopra:






In lucrarea Cele Sapte Legi Spirituale ale Succesului mi-am propus sa descriu virtutile si principiile asociate lor care mi-au permis mie si foarte multor alte persoane pe care le cunosc sa dobandim o satisfactie spirituala si un succes material. Va scriu aceste randuri pentru a va invita sa va alaturati mie in ... practica zilnica a acestor pricipii si a acestor linii directoare.
...
Personal, am preferat sa ma concentrez asupra unei singure legi timp de o zi pe saptamana, incepand cu Duminica (Legea Potentialitatii Pure) si terminand cu Sambata (Legea Dharma-ei). Simpla concentrare asupra unei legi spirituale va va transforma radical viata, asa cum a transformat-o pe a mea.
...
Va sugerez de asemenea sa procedati asa cum am facut eu cu prietenii mei: sa creati grupuri de studiu impreuna cu membri familiei, cu prietenii sau cu colegii dumneavoastra, intalnindu-va o data pe saptamana pentru a discuta despre experientele dumneavoastra spirituale ca urmare a aplicarii acestor legi.
...
Integrarea celor Sapte Legi in constiinta dumneavoastra va va da posibilitatea sa creati o bogatie nelimitata aproape fara nici un efort si sa experimentati succesul in tot ceea ce intreprindeti.
...
Succesul in viata ar putea fi definit ca o expansiune continua a fericirii si ca o implinire progresiva a scopurilor nobile pe care si le propune omul. Succesul este capacitatea noastra de a ne implini dorintele fara eforturi deosebite. In mod curios, oamenii au considerat dintotdeauna ca pentru a atinge succesul este nevoie de eforturi uriase, sacrificandu-i de multe ori pe cei din jur.
...
Succesul are multe fatete; bogatia materiala nu reprezinta decat una din componentele sale. Mai mult, el rebuie privit ca o calatorie, nu ca destinatia finala. Belsugul material este - ce-i drept - unul din aceste aspecte care fac aceasta calatorie sa fie mai confortabila. Succesul include insa mai multe aspecte: o stare de buna sanatate, de energie si entuziasm, relatii interumane placute, o stare de libertate creativa, de stabilitate emotionala si psihica, sentimentul bunastarii interioare si starea de pace mentala.
...
Daca intelegem si aplicam aceste legi in viata noastra, noi putem crea tot ceea ce dorim, caci aceleasi legi pe care le foloseste natura pentru a crea o padure, o galaxie, o stea, sau propriul nostru corp, poti fi folosite si pentru implinirea dorintelor noastre cele mai profunde.


Dedicam urmatoarele 7 sambete uneia din cele 7 legi cum ne invata Chopra:
[1] Legea potentialitatii pure
[2] Legea daruirii
[3] Legea cauzei si efectului
[4] Legea efortului minim
[5] Legea intentiei si a dorintei
[6] Legea detasarii
[7] Legea menirii in viata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails