vineri, martie 12, 2010

Magie la drumu' mare

sau...
Un om crede ca poate. Altul crede ca nu poate. Amandoi au dreptate.
(traducere din Henry Ford: "Either you think you can or you think you can't, you are right")

Ieri Teo a citit si facut recenzii toata ziulica. De ce a facut recenzii? Pentru fratele ei :-). Nu-i asa ca e fermecator? Iti amintesti cand iti povesteam ca, atunci cand am descoperit raw simteam nevoia sa afisez adevarul pe bennere imense in toate pietele publice? La fel am mai simtit de cateva ori in viata: cand m-am indragostit de-adevaratelea, cand am devenit mama (nu fizic, ci in simtiri), cand am vazut calendarul maya si cand am descoperit Abraham-Hicks. Mi-am dat seama, insa, ca adevarul e o "marfa" care se vinde tare greu; tare, tare greu.
E greu tare sa fi in afaceri cu adevar... sunt putini oamenii pregatiti pentru marea intalnire. Intalnirea cu adevarul. Recunoastem intotdeauna adevarul atunci cand il intalnim. Da' dupa ce l-am intalnit, avem atatea milioane de forme de eschiva, atatea milioane de scuze in a nu-l imbratisa imediat. Si e ok. Totul e ok. Totul se petrece in viata ta asa cum ii cel mai bine sa se petreaca. Cate-odata simti nevoia sa fugi de adevar. Si fugi. E ok. N-ai grija, ai sa te intorci cand esti gata. 
Unul din adevarurile astea de la inceputul timpurilor vrea Teo sa ii daruiasca fratelui ei. Cat de frumos? Nu-i suficient sa-i spui unui om adevarul... e nevoie sa incerci tot leful de forme de a-l darui. Din nou, si din nou, si din nou, Intr-un fel, si-n alt fel, si-n alt fel. 
De ce-i atat de greu sa receptionezi adevarul? Pai, iata un exemplu pe care-l da chiar Esther; zice ceva de felul: "fiecare dintre noi este creatorul, unicul creator al propriilor intamplari de viata; fiecare dintre noi a creat - literalmente - ceea ce se intampla azi in viata lui; spune-i asta unui prieten intr-un moment cand ii merge realmente prost si iti va spune - sau va gandi - asta nu poate fi asa, sau tu, ai disparea fix in clipa asta din fata ochilor mei!". 
Si ce mai ciudatenie e si asta daca stai sa te gandesti o tzara, nu? Oamenii sunt mai pregatiti sa creada ca o anumita asezare a stelelor este autoarea drumului lor de viata decat sunt pregatiti sa creada ca ei insisi sunt autori. Nu-i ciudat?
Poti citi in continuare luuuuuunga poveste a lui Teo catre fratele ei.  Este o poveste luuuuuunga despre un adevar tare scurt: Esti ceea ce gandesti. Tot asa de scurt e si alt adevar, - cel despre care facem toooooataaa polologhia asta pe blog: Esti ceea ce mananci. Da' vi le dam asa, cu picatura. Cine stie, poate nu-i pentru cine se pregateste...

Love!
Abraham-Hicks
Legea Atractiei
[de Teo Nicoara-Cornea (to be :-)]

Acum ca ai vazut THE SECRET este timpul sa faci cunostinta cu secretul din spatele acestui secret (al filmului, da). Adica cu Abraham si cu Legea Atractiei.

Abraham este… hai sa-l numim invatatura de la inceputurile timpului. Abraham este intelepciunea care are adevarurile si raspunsurile. Abraham este adus cunoasterii noastre de catre Esther si Jerry Hicks. Ester & Jerry Hicks sunt un cuplu fermecator; tin seminarii despre Legea Atractiei, Creatia deliberata, Arta de a fi fericit inca din anii 80. Ei sunt cei ale caror idei stau la baza filmului “The Secret”.

Legea atractiei este una din legile care guverneaza Universul in care traim; legea asta functioneaza fie ca suntem constienti de ea sau nu, fie ca ne dorim asta sau nu. Ea zice asa : fiecare gand are o vibratie care se transmite in intreg universul si ca “vibratiile de aceeasi frecventa” se atrag; cu alte cuvinte: “ce se aseamana, se aduna”. Invataturile lui Abraham ne ajuta sa intelegem aceasta lege si sa ne folosim de ea pentru a ne imbunatati viata, sanatatea, starea emotionala si psihica.

Ideea de baza (si nu este ea oare ideea de baza a tot si toate ?) este ca Universul este energie in miscare. Avem fiecare in interior o particica a acestei Energii care vibreaza. Gandurile noastre fac ca aceasta energie din noi, “Fiinta interioara” cum ii spune Abraham, sa vibreze si sa evolueze. Experientele din jurul nostru creaza ganduri si vibratii ducand astfel la evolutia Fiintei din noi, a energiei, participand astfel la evolutia Universului.

Abraham spune ca fiecare din noi, am ales cu buna stiinta sa venim aici, in aceasta dimensiune fizica, guvernata de spatiu si timp, ca sa invatam, sa experimentam, sa privim viata dintr-o perspectiva noua, sa ne bucuram si sa evoluam.

Daca ne-am opri o clipa din tavalugul vietii fizice, am da un pas inapoi si ne-am privi cu atentie, am vedea ca suntem mai mult decat un corp fizic. Nu suntem nici macar un corp fizic prin care circula Energia ci suntem mai degraba Energie vie care in acest moment a ales sa fie intr-un corp fizic. Atunci cand constientizam asta, toate nimicurile cu care ne-am batut capul se dizolva. In locul lor se instaleaza un sentiment de usurare si de bucurie.

In primul rand we should ENJOY THE RIDE – ar trebui sa ne bucuram de calatoria care este aceasta viata, suntem aici ca sa ne distram, nu avem un scop precis, trebuie sa GO WITH THE FLOW, nu exista reguli, e ca si cum ai fi intr-o vacanta, sau intr-un joc pe calculator, nimic nu conteaza decat distractia. Odata ce treci de pasul asta, totul e mult mai simplu. Pentru ca iti dai seama ca LIFE IS SUPPOSED TO BE FUN – viata ar trebui sa fie distractiva! Nu suntem aici ca sa ne spetim, sa suferim, sa invatam vreo lectie de viata.. suntem aici ca sa ne bucuram si ne putem lasa in voia sortii, in voia Universului, pentru ca totul va fi bine, nu avem cum si ce sa gresim. Odata ce intelegi treaba asta, simti o mare usurare fata de toate prostioarele (mai mici sau mai mari) pe care le carai in carca pe post de responsabilitati.

Fiinta ta interioara raspunde la experientele/stimulii din jur. Dar ea nu este niciodata trista sau ingrijorata, ea isi doreste sa evolueze continuu, to “expand”. Asa ca, daca vezi ceva ce iti place fiinta ta interioara vibreaza la aceasta experienta si devine imediat ceea ce ti-ai dorit. Adica, daca te uiti la un om vesel si sanatos, iti doresti sa fii si tu la fel, il admiri, iti place ceea ce vezi si simti, chiar daca tu nu esti la fel de sanatos. Fiinta ta interioara deja a devenit acest om vesel si sanatos si te cheama inspre aceasta stare. Tu ca si corp fizic poate nu esti inca in aceasta stare. La fel se intampla si cand vezi un om bogat sau un obiect care iti place si ti l-ai dori. Fiinta ta interioara (energia) manifesta aceste lucruri si evolueaza. In acest moment, in interiorul tau, exista o fiinta care este tot ceea ce ti-ai dorit vreodata sa fii si are tot ceea ce ti-ai dorit vreodata sa ai. Aceste dorinte nu rasar numai din experientele pozitive ci din toate experientele tale.

Daca la un moment dat ai vazut un cersetor fara un picior si ti-a parut rau de el, fara sa stii, in interiorul tau s-a nascut dorinta de a nu fi ca el, de a fi bogat si sanatos si fiinta ta interioara i-a urmat acestei dorinte. Problema este ca tu, in plan fizic, cand vezi un cersetor bolnav, te intristezi, te stresezi, te gandesti sa nu ajungi si tu bolnav.. etc Acesta discrepanta intre ceea ce gandeste/devine fiinta ta interioara si ceea ce gandesti tu in plan fizic, te face de fapt sa te simti rau. La fiecare gand negativ pe care il ai fiinta ta interioara mai da un pas in fata (inspre bunastare) pe cand tu ramai blocat.

Abraham face analogie cu un curs de apa care este viata. Toate experientele si dorintele tale de pe parcursul vietii formeaza un curent pe aceasta apa. Poti alege sa mergi pe cursul apei, “Follow your bliss” sau poti alege sa lupti impotriva curentului si sa vaslesti ca dementul in susul apei. Cu cat trece timpul, dorintele se aduna si cursul apei devine tot mai agresiv, te cheama inspre ceea ce ti-ai dorit, dar tu NU si NU, ramai blocat la tristete, dezamagire, ideea ca nimic bun nu se va intampla, ca nu meriti sau nu poti obtine cutare lucru… Aceasta detasare treptata intre tine si fiinta ta interioara (practic, intre corpul fizic si energia care il tine in viata) duce la un moment dat la imbolnaviri si in final la moarte. Moarte care practic este cel mai frumos lucru care ti se poate intampla (mai ales daca ai fost un om morocanos toata viata si te-ai tinut departe de fericirea pe care o experimenta fiinta ta interioara). Prin moarte te desprinzi de toate aceste bariere care te-au tinut departe si te intorci la forma ta adevarata, potentata/ imbunatatita de tot ceea ce ai experimentat in aceasta viata fizica.

Solutia ca sa iti ajungi din urma Fiinta interioara si sa umpli golul care s-a creat este sa dai drumul la vasle, si curentul dorintelor tale te va indrepta in directia corecta. In termeni mai putin metaforici, trebuie sa dai drumul sentimentelor de incrancenare, lupta cu viata, munca asidua, tristete, rautate sau neintelegere fata de ceilalti, invinuirea ta sau a altora pentru ceea ce este… etc si sa “reach out for better feelings”. E normal ca daca esti intr-o depresie profunda este greu sa treci direct la veselie, dar daca intelegi cum functioneaza curentul creat de dorintele tale nu trebuie decat sa gasesti cel mai apropiat sentiment de cel de depresie dar un pic mai bun. Adica treci de la “Il uras pe cutarica” la “ E insuportabil cutarica” la “Saracu ce insuportabil este, oare cum il suporta nevasta” la “Probabil are si el niste calitati”… si asa mai departe. Un gand un pic mai pozitiv decat anteriorul inseamna un progres pe sensul de mers al curentului. Inseamna ca, curentul te va ajuta de acum sa gasesti ganduri si sentimente tot mai placute. Nu se va intampla peste noapte dar se intampla, vei simti si vei vedea pe zi ce trece semne ale acestei schimbari. Numai da drumul la valse si observa.

Acum, sa vedem, in afara de aceste metaforice idei ce putem face practic pentru a ne imbunatati viata.

Cei trei pasi ai Legii Atractiei


1. Trebuie sa ceri ceea ce iti doresti si Abraham zice ca pasul asta e deja facut. Toti ne dorim ca viata noastra sa fie mai buna, orice experienta creeaza in noi dorinte de mai bine. Atunci cand observi un om sanatos, o masina care iti place, o casa sau o stare de spirit pe care ti-o doresti, toate acestea sunt dorinte lansate in univers sub forma de vibratii.

2. Universul creeaza ceea ce ne-am dorit fara nici o exceptie. Tot ceea ce ne-am dorit, ne-a placut sau ne-am imaginat vreodata exista. Avem fiecare pus deoparte un fel de “taram al viselor” care contine tot ce ne-am dorit de-a lungul vietii si pasul 3 e cel care ne da cheia catre acest taram.
 
3. Trebuie sa permitem acestor lucruri sa vina la noi ... Asta este cea mai grea parte. Trebuie sa fii “in alignment” cu ce-ti doresti, cum zice in film. Adica sa nu te indoiesti, sa astepti, sa te increzi ca legea functioneaza si universul ti-a pregatit toate cele si le vei primi. Sa nu te intrebi cand si cum va ajunge la tine. Viitorul tau e deja creat, contine toate lucrurile frumoase pe care ti le doresti si ti le-ai dorit intotdeauna, trebuie doar sa te dai la o parte din drum si sa le lasi sa vina la tine.

Actiuni practice pe care le putem face
 
1. In fiecare zi faci un "Atelier al creatiei" de 15 minute (sau cum poti) in care sa te gandesti la ce iti doresti, sa visezi cum ai vrea sa fie viata ta, sa-ti amintesti lucrurile care iti fac placere, unde ai fost, cu cine si cum te-ai distrat... etc Poti sa le scrii sau sa le gandesti, sa le vorbesti sau sa-ti imaginezi. Important e sa te simti bine. Cand te simti bine atunci vibratia ta e puternica si atragi lucrurile pe care ti le doresti. E important ca atunci cand intri in "Atelier" sa fii linistit, happy, in nici un caz nervos sau trist.

2. O alta metoda este "intentia pe segmente" sau dorintele pe termen scurt. Inainte sa incepi o treaba, o etapa a zilei, o discutie.. orice, stai o clipa si te gandesti ce-ti doresti de la ea. De exemplu inainte sa te scoli din pat, stai cateva clipe si gandeste-te cum vrei sa fie ziua ta. Gandeste-te ca tu esti creatorul propriei tale zile si imagineaza-ti cum ar fi ca numai lucruri bune sa se intample, lucruri care sa te relaxeze si sa te bucure. Cand te suna cineva care de obicei te streseaza sau iti da numai vesti proaste, inainte sa-i raspunzi gandeste-te ce-ti doresti de la aceasta conversatie? iti doresti ca discutia sa fie linistitoare, tu sa fii supportive cu acea persoana si discutia sa se incheie intr-un ton vesel. .. si asa cu fiecare segment al zilei.

3. Noaptea in somn nu mai creem, gandurile noastre nu mai vibreaza, de-asta dimineata suntem cumva "resetati" si putem sa ne folosim de asta ca sa incepem ziua cu dreptul. Conform legii atractiei fiecare gand atrage dupa sine alte ganduri, fiecare manifestatie creeaza mai multe ganduri care atrag mai multe ganduri si manifestatii. De-asta este bine sa incepem dimineata cu bucurie si cu ganduri pozitive.

4. Un bun mod de a te focusa pe ceea ce-ti doresti si a-l lasa sa vina la tine este sa iti raspunzi la intrebarea: "De ce imi doresc lucrul asta?" si sa faci o lista cu toate motivele. Apoi sa raspunzi la intrebarea: "Ce as face daca as avea asta?" sau " ce voi face daca voi avea asta?" Foloseste una din intrebari in functie de cat esti de confortabil cu ele. Mie mi-e mai usor cu "ce as face daca as avea" decat cu "ce voi face cand voi avea". Ideea este ca raspunsurile sa trezeasca in tine emotii pozitive.

5. Daca nu stii exact ce-ti doresti sau nu ai niste dorinte clare (un obiect, o casa, bani.. etc) poti sa te gandesti ce fain e sa stii ce iti doresti, sa iti amintesti cum era cand ti-ai dorit ceva si dorinta ta, trimisa universului este sa afli ce-ti doresti. si vei afla   Sau dorinta poate fii sa te simti bine, happy si atat.

Emotiile sunt sistemul nostru de ghidare pe care ni-l ofera "fiinta interioara" si de care ne putem folosi pe parcursul zilei. Atunci cand ceea ce gandim ne face sa ne simtim prost este pentru ca nu suntem in alignment cu fiinta interioara. Daca ne gandim la lucruri pe care nu ni le dorim atunci fiinta noastra interioara ne spune asta ca noi sa ne dam seama ca suntem intr-o "creatie negativa", atragem lucruri pe care nu ni le dorim. Daca ne dorim bani de exemplu, dar ne focusam mereu pe lipsa lor, ne vom simti rau, drept urmare fiinta interioara ne spune ca nu suntem pe drumul cel bun sa obtinem bani. De-asta este important sa ne creem si sa intretinem o stare de bine, de bucurie, prin orice metode. Sa incercam sa culegem date despre ce anume ne face sa ne simtim bine si sa facem cat mai mult din acele activitati. Sa incercam sa vedem cat mai multe lucruri si aspecte pozitive in orice si oricine. Sa ne inconjuram de oameni si lucruri care ne fac placere.. si in timp, dupa ce vom stapani tehnicile de creatie si vom intelege si vom sti sa aplicam legea atractiei lucrurile vor merge bine de la sine. Numai inceputul e mai greu! Atunci cand esti in alignment with your inner self puterea de creatie este maxima.

Pivotarea de la o stare mai proasta catre o stare buna nu este usoara, nu se poate produce dintr-o data, dar este in puterea noastra sa o facem.
Atunci cand te simti foarte rau gandindu-te la ceva, este un lucru bun, pentru ca este un indiciu ca respectiva idee reprezinta ceva foarte important pentru tine. Si atunci trebuie sa te intrebi, daca treaba asta ma face sa ma simt rau, atunci ce anume imi doresc de fapt. Nu poti trece de la a te simti foarte rau referitor la un subiect direct la 100% loving it, trebuie sa o iei treptat si incet, incet vei observa schimbari. Lucrurile incep sa mearga de la sine in timp.

Va fi o placere sa observi indiciile. Sa vezi cum bulgarele de zapada pe care l-ai lansat se face tot mai mare si de-acum nu mai trebuie sa faci nimic ca sa se formeze o bila imensa 


Mai sunt multe de spus pe aceasta tema asa ca daca v-am trezit interesul cititi cartile Abraham-Hicks. Sau, la cerere, putem sa mai postam si noi cugetari de acest gen pe marginea cartilor lor.

16 comentarii:

  1. Cum ne mai ghidam noi dupa unu si altul, veniti de aiurea si care descopera America. Dar nu vi se pare ca ambalajul e prea stralucitor? Nu-i suspectez de rele intentii, insa credeti ca Iisus s-a distrat grozav pe cruce, de aderati la aceasta viziune pusa pe chef ? Multe lucruri sunt adevarate si de aceea e usor de cazut in capcana.Poate nu o fi nici o capcana, dar instinctul meu sau fiinta interioara, ca sa folosim aceeasi termeni, imi spune ca aceasta distractie continua e suspecta. Da,suntem spirite intrupate,da legea atractiei functioneaza, cred toate astea. Insa primul gand dimineata trebuie sa fie la cel care ne-a creat, nu la nu stiu ce dorinta de-a mea.O parte din "invatatura" asta se rezuma la totul este o distractie fara sens. N-am venit sa invatam ceva , doar sa ne distram. Chiar credeti ca asta a vrut sa ne transmita Iisus cand a murit pe cruce? Ca suferinta lui a fost o joaca? Nici mie nu-mi place partea cu suferinta necesara din mesajul crestin, toti am vrea sa ocolim durerea, dar daca altfel nu se poate sa ajungem sa-l iubim pe Dumnezeu? Ma intreb si eu. Stiu sigur, linistea ne-o gasim numai in El. Da, detasarea de aceasta lume e necesara, dar si distractia continua??!!

    In orice caz vreau sa-ti multumesc pentru blogul tau, o adevarata inspiratie si sursa de informare. Filmul cu mancarea conteaza m-a convins si pe mine, sunt 90% raw.Mai exista mici ispite la care n-am de gand sa renunt inca, de pilda painea neagra homemade.

    De Cursul de miracole ai auzit? E obligatoriu de citit si experimentat, ma rog, asa cred eu.Am aflat de curand despre el intr-o carte a lui Stanislav Groff.A fost publicat si in Romania, in engleza este la www.scribd.com/doc/4929942/A-Course-in-Miracles.

    numai bine, Elena

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna!
    Andreea tu de unde te aprovizionezi cu sare? Am aflat ca sarea alba din comert este super rafinata si imbogatita cu mult iod si sodiu, in consecinta, daunatoare pentru sanatate. Am cautat pe net, nu am gasit nimic, sau poate nu stiu unde sa caut.

    Multumesc anticipat,
    ANCA

    RăspundețiȘtergere
  3. Pt. Anca: Sano Vita-sare de mare (în Mega Image). Există multe sortimente de sare în Mega. În Pukka Food găseşti sare ayurvedică (adică sare Himalaya). E roz şi cică e cea mai bună. Am cumpărat şi eu, dar deh asta e cam scumpă, aşa că acum am trecut pe sare de mare. Există şi altă sare sănătoasă. Găseşti în magazinele naturiste/eco sau pe net.

    RăspundețiȘtergere
  4. Elena, draga noastra :) postul nu este neaparat despre Hicks sau Abraham, este despre ceea ce simtim noi (eu, Andreea, Miha.. si altii) despre ceea ce este. Si Hicks se intampla sa o expuna foarte bine. De-asta citim carti sau vedem filme si le recomandam si altora, pentru ca ni se pare ca altii o spun mai bine ca noi. Multi te pot face sa "crezi" ceva dar nimeni nu te poate face sa ai credinta.
    Si eu am fost bantuita ani de zile de mentalitatea ca suferinta e necesara si ca trebuie sa fim umili, sa ne chinuim sa muncim ca sa obtinem ceva.. etc Dar numai cand am dat drumul acestor frici am simtit cu adevarat ce inseamna credita. Am inteles ce inseamna de fapt sa fii umil dar totodata sa nu ai teama de nimic. Am regasit de fapt credinta pe care o aveam cand eram copil si simteam ca Dumnezeu e peste tot. Adevarul e ca toate religiile si invatamintele se impaca perfect, cheia intelegerii lor ca un tot e in fiecare din noi. "Distractia continua" pe care ne-o dorim cu toti este FERICIREA, nu un chef cu bere, mici si muzica la maxim. Sau si asta, daca te face fericit :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Hei, Elena!
    Ce frumos ii mesajul tau! E minunat ca tu simti asa de puternic; e minunat ca sti asa de puternic; suna ca pentru tine, da, asta e calea. Nu stiu cum ii cu suferinta lui Iisus de pe cruce decat din... filme.
    Da' stiu cum ii vindeca Iisus pe cei bolnavi: ii vedea sanatosi; stiu cum ii vindeca pe cei in suferinta: ii vedea fericiti; adica asa cum sunt, intotdeuna, in spirit, in fiinta interna. Pentru ca fiinta interna e pururea bine, pururea fericita. Suferinta poate fi doar a corpului fizic.
    Eu as traduce mesajul lui Abraham printr-un mesaj: ce bine e sa-ti amintesti ca inainte de pacatul originar, a fost inocenta originara :-)
    Love!

    RăspundețiȘtergere
  6. Hei, Anca!
    Hei, Adelina!
    Vom aduce in curand 'a mai buna sare de pa pamant; mai avem nevoie de o luna. Pana atunci, ieftin si bun :-) sare din Salina Slanic Prahova in Magazinele Naturalia.
    Love!

    RăspundețiȘtergere
  7. foarte frumos postul.
    am terminat de citit blogul tau si am si eu o ingrijorare, sa-i zic asa: eu am probleme cu glicemia.e o chestie de sistem nervos vegetativ si din cauza asta cand mi se face foame si nu mananc peste vreo juma de ora ma ia cu lesin si daca e si cald lesin.pana acum am evitat situatiile astea(am lesinat decat 1 data,dar am fost cat pe ce de mai multe ori)revenind la ingrijorare: eu ce mananc cand sunt la facultate?ca nu pot sa-mi scot sarmaua cand eu am pauza la 2-3 ore si uneori mi se face foame pe la jumatatea timpului.ma gandeam niste sandwichuri ceva?nuci,seminte?vreo idee?
    asta ma sperie pe mine cel mai mult.stiu ca la inceput o sa mananc foarte mult si ca dupa o sa se regleze,dar pana atunci ce fac?help!
    P.S:aproape convins pe sor-mea si pe prietenul meu sa manance mai mult crud.YEY!

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut Rossana, eu la inceput aveam la mine "trusa cu scule" care continea: un mar, o banana, niste nuci, fistic, migdale, caju. Poti sa-ti mai iei fructe uscate (ananas, prune, mango), un suc de fructe sau un smoothie intr-o sticluta, gustarele cum sunt placintele cu ciuperci sau praz a caror reteta a publicat-o Andreea pe blog. Si daca prevezi o pauza de masa in care poti manca ceva mai consistent, poti sa-ti faci o tortilla pe care s-o umpli cu diverse legume, o infasori in staniol si o iei la tine intr-o punguta sau caserola. Si lista ramane deschisa :)

    RăspundețiȘtergere
  9. azi sunt mai putin entuziasta despre viitorul meu raw.am facut hummus cu naut si are un gust cah!in primul rand boabele de naut germinate au gust de iarba si hummus-ul a iesit un pic amar cred ca de la susan si cu gust de iarba.am facut si painici care au iesit chiar bune,dar cu ce sos le mananc?toate mancarurile raw au gust asa de puternic de crud/verdeata?salata pot sa mananc si-mi place,dar banui ca la un moment dat ma plictisesc de ea.si inca o intrebare:vreo sugestie de ceva de luat pt raceala?ca m-am tot indopat cu antibiotice pt o infectie in gat si chiar nu mai vreau.

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu am problema cu gustul de "verdeata". O sa iti spun cateva din mancarurile mele preferate, poate te ajuta: pasta de masline (masline, avocado, zeama lamaie, ceapa, cimbru - blenduite impreuna), salata de legume (prin rotatia legumelor poti face o gramada de salate astfel ca nu te poti plictisi) cu un avocado pentru consistenta, imi place mult umplutura pentru sarmale din : hrisca inmuiata, morcov ras, alune de padure rasnite, ceapa, usturoi, patrunjel. O mananc cu varza murata, it's yammy :) Imi place sosul (hummus) din migdale inmuiate si blenduite cu cateva seminte de susan, apa, lamaie, drojdie, usturoi. E foarte buna tortilla umpluta cu salata de legume si sosul anterior. E bine sa te documentezi, sa iti faci o lista cu retete ca sa poti manca destul de variat incat sa nu te plictisesti. Si e foarte important sa mananci cu placere, sa nu te fortezi sa mananci ce nu-ti place. Oricum, crede-ma, e mult mai simplu decat pare. Nu e deloc un chin, trebuie doar sa o iei usurel. N-are cum sa-ti iasa peste noapte. Cred ca noi toate am aruncat o gramada de mancare pana sa ajungem la retete delicioase care ne-au cucerit :)
    Poti sa treci la raw treptat, nu trebuie sa pornesti direct cu 100%. La inceput propuneti ca 2-3 saptamani doar sa experimentezi cate o reteta raw pe zi, sa iti dai timp sa cauti ingrediente, sa testezi retete si sa gasesti unele care iti plac. Iti recomand cartea lui Kevin Gianni - High Raw - e gratis la el pe site - si eu zic ca e buna pentru cei ce vor sa treaca la raw

    RăspundețiȘtergere
  11. Hei, Rossana!
    Da, draga mia, e abosolutamente normal sa fie si zile de-astea. Vor tot aparea, din cand in cand, in primele 3-4 luni de raw... Nu te ingrijora: nu sunt nici mai multe si nici mai intense decat zilele nashpa obisnuite din viata non-raw... dimpotriva: sunt mai putine si mai suportabile. Nu-i asa? Dupa 3-4 luni, se disipeaza si se duc... pentru a nu se mai intoarce curand.
    Yeap! Pai nu ti-am zis ca hummus cu naut crud nu-i bun. Ti-am zis! Inceraca-l pe cel cu dovlecei sau cu seminte de floarea soarelui; si nu-l face cu susan... e cam amar; fa-l cu pasta de susan, adica tahini (magazinele arabesti).
    Pentru raceala torna multa miere cu lamaie, mult usturoi, mult ghimbir, suc de ridiche neagra, suc de catina, de-astea. Si mananca putintel de tot (adica nu te stradui sa mananci daca nu-ti e foame).
    Love & ghimbir!

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc pentru sfaturi.stiu,andreea,mi-a zis ca nu e bun :(.am pus tahini si seminte de susan.cred ca i over did it.partea nasoala e ca nu prea e loc de incercari pentru ca eu nu am banii mei(deh,medicina asta).incerc s-o iau incet incet,dar sigur.
    sucul de ridiche il dau prin storcator?
    kisses

    RăspundețiȘtergere
  13. Hei!
    Da bre, da ridichea (neagra) prin storcator; amesteca sucul cu niscai miere. Merge!
    Ei, ei, lasa banii... vor incepe ei sa curga in curand. Intre timp, nu face cantitati prea mari :-) macar la prima incercare.
    Love!

    RăspundețiȘtergere
  14. Abraham Hicks is Awesome :)

    Youtube -> Abraham Hicks - Living with Passion part 1, 2, 3

    Faci o treaba foarte buna
    multe multe felicitari

    imi place cum esenta ta radiaza prin acest blog si mai ales cum iti lasi propriul adevarul sa danseze, pur si simplu :)

    Have lots and lots and lots of fun :P

    RăspundețiȘtergere
  15. a...uitasem, acum cateva saptamani am descoperit singur o branza din naut in care adaug diverse verdeturi in cantitati generoase (patrunjel, lucerna)

    Este delicioasa
    mai ales mancata impreuna cu rondele din orez expandat si ulei de masline

    pot sa scriu reteta daca vrei. Asta in caz ca n-ai descoperit-o si tu deja.

    Peace, Love, Light

    RăspundețiȘtergere
  16. Interesant, dar oare nu este o alta capcana menita sa te faca sa-ti hranesti ego-ul, in loc sa constientizezi ca este o iluzie? just wondering...

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails