miercuri, martie 16, 2011

2 ore power-zen!

Incepand cu data de 23 martie 2011 [inclusiv]:
  • in fiecare miercuri, intre orele 11:00 – 13:00 si
  • in fiecare joi, intre orele 19:00 – 21:00
sala verde a casei raw.z il gazduieste pe Ovidiu Jumanca si sesiunea sa saptamanala: 2 ore power-zen, singura de acest fel din tara noastra.

Ovidiu ne propune sa lucram foarte intens pret de 2 ore si, totodata sa fim... zen [adica relaxati si in contact cu Sine] pret de... aceleasi 2 ore; in grup restrans [maxim 8 cursanti] vom amesteca dupa reteta lui Ovidiu, tehnici de yoga [asane, posturi corporale], exercitii de respiratie si practici de meditatie ghidata. 

Asanele
Asanele sunt posturi corporale prin care se urmareste optimizarea conditiei fizice. Ele redau vigoarea si reinstaleaza starea de sanatate. Au efecte benefice intr-un spectru larg de afectiuni, conducand la amelioarea si vindecarea multora dintre ele.Regleaza intreg sistemul endocrin si consteleaza armonios energiile fiintei umane. Prin intermediul acestor asane ne reimprietenim cu propriul trup, revenim la noi insine/insane cu senzatia placuta de regasire, de 'acasa'.  Tot la acest nivel apartin si tehnicile de relaxare care ne elibereaza de stres si introduc un nou ritm in fiinta noastra.

RespiraTie
Se stie ca suntem vii atata timp cat respiram, cat suflul vietii ne anima. De-a lungul vietii insa modul nostru de a respira se viciaza, devenim prizonierii unor tipare defectuoase; ca urmare, se instaleaza treptat o stare de insatisfactie, intreg fluxul vietii se perturba.  Prin exercitiile de respiratie urmarim redescoperirea modului natural, firesc de a respira. (daca ne uitam cateva momente la copii nostri vom observa ca ei respira cumva altfel decat noi, mai in acord cu viata si legile ei nevazute). Totodata prin aceste exercitii de respiratie se obtin efecte curative si de optimizare a starii generale de sanatate. Apoi, dupa ce constientizam actul respirator si-i dam voie  sa se elibereze de toate pattern-urile gresite, vom invata si folosi tehnici aparte de respiratie: pentru: detoxifiere, energizare, relaxare, armonizare, vindecare, etc.

Meditatie
Meditatiile ghidate au rolul, in prima instanta, de a ne invata sa ne intelem si cunoastem mai bine mintea. Gandurile noastre au o forta considerabila trasand adesea destinul nostru, tinandu-ne captivi in diverse modalitati existentiale -  uneori fara ca macar sa realizam acest lucru. Gandurile pot avea toxicitatea lor care ne afecteaza puternic viata. Odata ce, cu ajutorul meditatiei, intelegem modul de functionare al mintii noastre, lumea noastra se schimba automat.  Nu mai suntem afectati de gandurile negative atunci cand le privim si incetam sa le hranim inconstient cu energia noastra, iar universul launtric si cel al relatiilor se modifica in functie de noile seminte-de-gand sadite constient in minte. E important sa hranim mintea cu ganduri sanatoase, meditatia fiind in acest sens un proces de detoxifiere al mintii si de pregatire a acesteia pentru noi rasaduri de gand, prin care sa trasam un nou curs vietii noastre. In acelasi timp meditatia este si o traire si o conjugare a verbului ' a Fi', ce ne ghideaza, dincolo de toate gandurile noastre, in acel spatiu vast al fiintei noastre unde ne regasim adevarata identitate. Un spatiu benefic si vindecator ce ne deschide spre viata si spre noi modalitati de a fi.

Ovidiu:
Ovidiu Jumanca este in prezent presedintele Asociatiei Vivens, in cadrul careia conduce grupuri de autocunoastere si dezvoltare personala, este initiator si trainer programe Health & Wellness.
Ovidiu este licentiat in filosofie si psihologie,  masterat in Filosofia Stiintei, Universitatea de Vest, Timisoara. E absolvent al cursului de dezvoltare personala si formare in Psihologie de Actiune si Psihodrama, sustinut de Centrul National de Psihologie de Actiune si Psihoterapie din Bucuresti. In colaborare cu care a condus ulterior grupuri de dezvoltare personala si a initiat si sustinut seria de ateliere "Cine sunt eu?". Totodata, Ovidiu a lucrat ca psiholog in cadrul Fundatiei Rudolf Walther, Filiala Timisoara, unde a desfasurat atat sedinte de consiliere individuala, cat si de grup. A initiat si a condus diverse grupuri de dialog, de sustinere psihologica si dezvoltare personala. Ovidiu este insotitor in tehnici de descoperire si actualizare de sine si sustine sedinte individuale de explorare onorica. Ovidiu faciliteaza ateliere de Constelatii Familiale - dezvoltand forme aparte: Constelatii cu infrapersonalitati, Constelatii Spirituale.
A avut doua indelungate sederi in India, unde a vizitat si practicat yoga in mai multe centre si ashramuri: Sivananda - Rishikesh, Osho - Poona, Ramana Maharishi - Tiruvannamalai, Aurobindo - Pondichery, Mother - Auroville, Vivekananda  Kanyakumary, Vipassana Course -Dharamsala Himalaya. In 2008 a obtinut titlul de profesor de yoga de la Sivananda Yoga Vedanta Forest Academy.
A avut cautari in zona metodelor traditionale de vindecare si cunoastere, explorand totodata terapiile samanice si abordari specifice psihologiei transpersonale - domenii in care a sustinut ateliere si seminarii.
S-a oprit insa la sacroterapia crestin-ortodoxa pe care o considera una dintre cele mai  valoroase si eficace forme de terapie, optimizare si actualizare a potentialului uman. Organizeaza  totodata excursii si pelerinaje la manastirile si locurile sacre din tara incurajand lumea sa ia contact, nu doar cu sclipirile autentice ale altor traditii, ci si cu duhovnicii si valorile autohtone.

Exercitiile si tehnicile avute in vedere tin cont de varietatea si particularitatile participantilor si sunt adaptate astfel incat fiecare sa poata beneficia maxim de pe urma lor si “initiatii” cei ce se considera “inapti” pentru yoga :). 

De aceea, lucram in grupuri restranse [maxim 8 cursanti / atelier] si ,de aceea, te rugam sa-ti faci rezervare la Vera Afronie [0737 0737 49 sau veraafronie@gmail.com] pana cel tarziu marti, 22 martie [pentru sesiunea de miercuri] si pana joi, 24 martie [pentru sesiunea de vineri].

Costul unui atelier este de 35 lei, cel al unui abonament de 4 sedinte este 120 lei, iar cel al unui abonament de 8 sedinte este de 220 lei.

Power! Zen!

5 comentarii:

  1. Super!
    Ma intereseaza sa stiu daca o sa tina astfel de seminarii si in vara. Eu nu sunt momentan in tara insa cand revin tare as vrea sa particip la cateva sedinte de meditatie.

    Seara faina,

    Iulia

    RăspundețiȘtergere
  2. Hei, Iulia!
    Yeap! In vara tinem sedinte de meditatie si la Casa Raw.z si in Delta, la Sfantul Ghgeorghe, unde tocmai am pus umarul la deschiderea primului retreat raw din Rawmania :-)
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Andreea, am dat o comanda de produse acu cateva saptamanii pe adresa de mail comenzi.rawz@gmail.com..n-am primit nici un raspuns:(...

    RăspundețiȘtergere
  4. Hei Antzu'!
    Spune-mi te rog pe ce nume ai facut comanda sau da-mi te rog un telefon pe 0720.314.938 sa vedem ce s-a intamplat cu comanda ta, caci mi-ar parea rau sa nu ajunga la tine bunatatile dorite!

    RăspundețiȘtergere
  5. Wow!Retret la Sf.Gheorghe! Asa poate o sa ajung si eu sa-mi cunosc vecinatatile(eu din Tulcea fiind)caci nu prea am colindat prin Delta Dunarii.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails