miercuri, martie 02, 2011

Atelier Constelatii Familiale

Sambata, 5 martie, de la orele 09.45 pana hat tarziu in noapte :-), la casa raw.z, avem atelier de constelatii familiale facilitat de Ovidiu Jumanca. Ovidiu a decis ca si sambata asta [cred ca-i ultima de acest fel], plata sa fie tot sub forma de donatii libere. Te poti inscrie la Vera Afronie [0764 411 713] sau veraafronie@gmail.com [cat mai repede, caci locurile sunt limitate]. Adresa casei raw.z este accesabila aici.

Ce-s constelatiile familiale?

Dupa mintea mea is o chestie absolutamente magica, in care se petrec "revelatii" dincolo de puterea mea de a le explica… Participarea la un astfel de atelier iti e cu desavarsire revelatoare in orice calitate te-ai hotara sa ni te alaturi: si daca iti "constelezi" o mare dilema a vietii, si daca esti doar membru activ in constelatiile celorlalti si daca esti simplu spectator. Poti citi parerea mea despre prima constelatie din care-am fost parte aici.
 
Poti citi descrierea Vinens in continuare.

"Ai simţit vreodată că acţionezi într-un mod oarecum străin de tine, de esenţa ta intimă? Te-ai întrebat dacă tot ceea ce doreşti, ceea ce visezi să faci, să devii, sunt cu adevărat lucruri izvorâte din ceea ce eşti şi din nevoile tale reale? Ori ţi se întamplă ca nevoile, dorinţele şi aspiraţiile tale autentice şi pe care ţi le doreşti din tot sufletul să întâmpine piedici de netrecut, de parcă ceva le opreşte mereu din a  se împlini şi realiza indiferent de efortul şi perseverenţa cu care le urmăreşti? Ori dimpotrivă, că ai comportamente, adicţii, că faci lucruri pe care nu ai dori să le faci, dar ceva parcă dincolo de tine te mână şi oricât  încerci nu le poţi stopa, nu te poţi opri din a face acel ceva, decât eventual pentru o perioadă, după care comportamentul cu pricina revine,se reia, se impune din nou?

Dacă în plus, simţi că ceva nu merge în viaţa ta, şi ai început să-ţi pierzi speranţa şi bucuria de trăi, dacă ai răni sufleteşti şi relaţii dureroase pe care nu reuşeşti să le vindeci, ai acum prilejul să porneşti procesul vindecării în tine şi în sistemul relaţiilor tale, la un nivel adânc şi aproape de sursa de la care pleacă toate acestea.

Suntem cu toţii mădularele lui Christos - este ceea ce ne învaţă creştinismul. Participăm cu toţii ca membre ale unui trup-de-taină. Când o parte a truplui suferă, se îmbolnăveşte - întreg trupul suferă şi se îmbolnăveşte. Acest principiu a fost redescoperit şi aplicat în chip cât se poate de eficace în psihologia şi  terapiile sistemice. Metoda constelaţiilor familiale se înscrie acestui tip de abordare. Este o viziune holistică în care fiecare parte se reflectă în întreg şi întregul se reflectă în fiecare dintre părţi, în care boala şi disfuncţia, la fel ca şi vindecarea, afectează şi se produc la nivelul întregului sistem  de relaţii. Al sistemului de relaţii din interiorul nostru şi din  afara noastră, sisteme ce se reflectă şi oglindesc reciproc, ce se influenţează ca nişte nevăzute vase comunicante - şi care formează un misterios întreg.

(Metoda constelaţiilor familiale nu lucrează cu zodii, horoscop, astrologie -  după cum ar putea reieşi din numele ei. 'A constela' este folosit aici în sensul de 'a ordona', 'a aranja', 'a pune în bună ordine'- 'a orândui şi rostui' sistemul familiei din care facem parte, a-i aduce vindecare! Cine nu-şi doreşte, ca în loc de haosul dureros pe care adeseori îl încercăm în noi înşine şi în familiile noastre, să trăiască structura vie, armonioasă şi luminoasă a unei constelaţii de pe bolta cerească?! Cele de jos să le oglindească nedistorsionat pe cele de sus, ca acele legi  tainice ce străbat Universul să 'orânduiască' fără de strâmbăciuni, şi să 'con-steleze', să fie oarecum 'precum în Cer aşa şi pe pământ'. )   
   
Te invităm aşadar la atelierele noastre de Constelaţii familiale pentru a afla în ce fel istoria personală, dar şi aceea a familiei şi a stramoşilor tăi te influenţează în prezent!  

Constelaţiile familiale sunt o metodă de terapie fondată de Bert Hellinger, care urmăreşte descoperirea legăturilor inconştiente între destinele familiei şi ale strămoşilor şi restabilirea echilibrului şi a armoniei în sistemele familiale.

Fost preot romano-catolic şi misionar în comunităţile Zulu, Bert a început să studieze diferite forme de psihoterapie. Astfel, în timp ce lucra cu sistemele familiale, a descoperit că în interiorul acestora acţionează dinamici ascunse ce par a avea efecte tragice de-a lungul mai multor generaţii. Ulterior a găsit modalitatea de a lucra cu aceste dinamici, obţinând în multe cazuri rezultate benefice atât pentru persoanele implicate cât şi pentru familiile acestora."

Pentru sambata asta, 5 martie, orele 09.45, te poti inscrie la V
era Afronie [0764 411 713] sau veraafronie@gmail.com [cat mai repede, caci locurile sunt limitate]. Adresa casei raw.z este accesabila aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails