vineri, noiembrie 25, 2011

CAT'S CLAW (GHEARA MATEI)

Natura ne-a oferit intotdeauna cele mai bune remedii pentru toate problemele, prin plantele pe care ni le da cu drag. Cat’s claw este una din milioanele de plante pe care le gasim in natura si ale carei proprietati pot fi considerate miraculoase.
Cele doua specii cunoscute de Cat’s Claw sunt Uncaria guianensis, folosita traditional pentru tratarea ranilor si Uncaria tomentosa, care are numeroase efecte benefice asupra sanatatii si se gaseste in suplimentele alimentare.
Cat’s claw- Stiai ca?
- Cat’s Claw poate creste eficacitatea vaccinurilor? Adulti care au administrat Cat’s Claw cu 2 luni inainea unui vaccin impotriva pneumoniei au inregistrat un nivel crescut de imunitate impotriva pneumoniei cu 5 luni mai mult decat cei din grupul de control. Rezultatele arata ca, atunci cand este folosit cu un vaccin, Cat’s Claw ofera protectie crescuta la virusul pneumoniei.

Sumar:
1. Proprietati: Cat’s claw pentru sanatate
2. Istoria Cat’s claw
3. Compozitia chimica a Cat’s claw
4. Doze recomandate
5. Recomandari speciala si reactii adverse
6. Retete cu Cat’s claw
7. De ce este special Cat’s claw Rawz
8. Specialisti si iubitori de Cat’s claw

1. Proprietati: Cat’s claw pentru sanatate
A. Cat’s claw are un efect antioxidant puternic in reducerea peroxililor periculosi si a radicalilor superoxizi. Teste de laborator au indicat faptul ca puterea antioxidanta a plantei o depaseste pe ce a multor extracte de fructe, legume, cereale sau plante medicinale.

B. Cat’s claw are un puternic efect antiinflamator si inhiba producerea factorului alfa in necroza tumorala, un mesager care declanseaza inflamatiile acute si cronice.

C. De asemenea, inhiba activarea factorului nuclear kappa, un “comutator” inflamator care este asociat cu cancerul sau alte boli avansate.

D. Cat’s claw reduce inflamatiile pentru a imbunatati structura incheieturilor, reduce durerea si disconfortul cauzat de artrita. Oamenii de stiinta au descoperit recent faptul ca gheara matei poate proteja cartilajul.

E. Pe langa efectul puternic antioxidant si antiinflamator, aceasta planta imbunatateste sistemul imunitar, protejand organisul de agenti patogeni intalniti zilnic in aer, apa si mediul inconjurator.

F.Cat’s Claw sustine repararea ADN-ului. Experimente de laborator demonstreaza ca efectele extractului de Cat’s Claw se extind la nivel celular si pot proteja integritatea ADN-ului, schita genetica a celulelor. O componenta vitala a celulei, ADN-ul este vulnerabil in fata atacurilor radicalilor liberi care pot influenta aparitia cancerului sau a altori boli extrem de periculoase.

G.Intr-o descoperire cu caracter promitator pentru sanatatea femeilor, extractul de Cat’s Claw a ajutat la impiedicarea proliferarii celulelor tumorale in cancerul de san. Cat’s Claw s-a dovedit a fi activ impotriva leucemiei (cancerul celulelor din maduva osoasa, care produc sangele). Cercetatorii europeni au descoperit ca extractul de Cat’s Claw a inhibat cresterea celulelor de leucemie si a indus apoptoza acestora. Anumiti compusi din Cat’s Claw nu numai ca au stopat dezvoltarea celulelor canceroase, ci le-au si distrus.
Cu toate ca mecanismul dupa care Cat’s Claw actioneaza impotriva cancerului nu este in totalitate inteles, cercetatorii considera ca abilitatea acestei plante de a regla anumite citochine ale sistemului imunitar poate imbunatati capacitatea organismului de a se apara impotriva cancerului.

2.Istoria Cat’s claw
In America de Nord, Centrala si de Sud, Cat’s Claw este folosita de sute de ani in medicina traditionala pentru a trata o varietate de probleme de sanatate.
Extractul de Cat’s Claw a fost facut popular de catre expertul in stiinta naturala Aruro Brell, de origine germana, care in 1926 a migrat din München in Pozuzo, un mic oras fondat de colonistii germani in padurea tropicala peruana. Dr. Brell a folosit Cat’s Claw pentru a-si trata durerile reumatice. Mai tarziu, a tratat un alt colonist german, Luis Schuler, care fusese diagnosticat cu cancer la plamani in faza terminala. Epuizand solutiile de tratament fara rezulatat, Schuler a inceput sa consume ceai de radacina de Cat’s Claw de trei ori pe zi. Starea de sanatate s-a imbunatatit considerabil iar dupa un an, cancerul aproape disparuse.

3. Compozitia chimica a Cat’s claw
Gheara matei reprezinta o sursa bogata de elemente fitochimice: contine peste 30 de elemete active dintre care 17 alcaloizi, glicoside, tanine, flavonide, fractii de sterolii si altele. Cercetatorii au atribuit eficienta plantei Cat’s Claw unor compusi numiti alcalozi oxindoli; totusi, mai recent, extractele de gheara matei dizolvabile care nu contin cantitati semnificative de alcaloizi, au puternic efect antioxidant si antiinflamator. Aceasta descoperire a ajutat cercetatorii sa concluzioneze ca substantele active din extractul solubil de gheara matei sunt acizii esterici.

4. Doze recomandate
In mod normal, se folosesc 2 g de pudra de cat’s claw pe zi, dar in cazuri speciale se poate ajunge si la 3-6 g. In orice caz, chiar daca este vorba de o pudra din plante, nu este indicat sa se foloseasca mai mult decat este necesar, deoarece pot apareasi efecte adverse.

5. Recomandari speciala si reactii adverse
Fiind un puternic antioxidant, cat’s claw este indicat a fi folosita zilnic de persoanele care sunt implicate in activitati solicitante psihic. Este oare aceasta planta destinata oricarei persoane? Exista un numar foarte mic de persoane care nu este indicat sa o foloseasca, si anume, cei care sunt intr-un tratament cu medicatie impotriva ulcerului, pacientii cu transplant. Cat’s claw poate provoca, de asemenea, contractii uterine si, de aceea nu se recomanda femeilor insarcinate sau celor care incearca sa ramana insarcinate.
Care sunt efectele secundare? Constipatia, diareea, si in unele cazuri febra usoara in prima faza a tratamentului, cand boala reactioneaza la substantele continute de aceasta planta. Aceste simptome de obicei dispar in cel mult doua saptamani de la inceperea tratamentului. Este indicat ca, pentru a se evita eventuale reactii adverse sa se inceapa tratamentul cu doze mici.
Este important de subliniat faptul ca efectele adverse sunt foarte rare iar marea majoritate a celor care folosesc tratamentul cu cat’s claw nu au nici un fel de reactii.


6. De ce este speciala pudra de Cat’s claw Rawz
Dupa cum deja se stie din cercetarile stiintifice, pudra este cea mai eficienta forma medicamentoasa, deoarece se dizolva foarte repede si este absorbita mult mai usor in organism. De aceea, gandindu-ne la sanatatea ta, am adus cea mai buna forma de pudra Cat’s claw, facuta direct din miraculoasele plante ale padurii tropicale amazoniene.

Natura ne-a oferit intotdeauna cele mai bune remedii pentru toate problemele, prin plantele pe care ni le da cu drag. Cat’s claw este una din milioanele de plante pe care le gasim in natura si ale carei proprietati pot fi considerate miraculoase.

Cele doua specii cunoscute de Cat’s Claw sunt Uncaria guianensis, folosita traditional pentru tratarea ranilor si Uncaria tomentosa, care are numeroase efecte benefice asupra sanatatii si se gaseste in suplimentele alimentare.

7. Specialisti si iubitori de Cat’s claw

Multi specialisti au dedicat capitole intregi in lucrari de carcetare plantei numite Cat’s claw, fie ca e vorba de Uncaria guianensis, fie ce este Uncaria tomentosa. Iti mentionam mai jos cateva titluri de carti in continutul carora vei gasi si mai multe informatii despre Cat’s claw decat ti-am oferit noi aici, in cazul in care vrei sa faci o aprofundare asupra acestei plante:

1.Williams JE. Review of antiviral and immunomodulating properties of plants of the Peruvian rainforest with a particular emphasis on Una de Gato. Altern Med Rev. 2001 Dec;6(6):567-79.


2. Sheng Y, Akesson C, Holmgren K, Bryngelsson C, Giamapa V, Pero RW. An active ingredient of Cat’s Claw water extracts identification and efficacy of quinic acid. J Ethnopharmacol. 2005 Jan 15;96(3):577-84. Covered by patent nos. 6,039,238 and 6,23,675.


3. Pilarski R, Zielinski H, Ciesiolka D, Gulewicz K. Antioxidant activity of ethanolic and aqueous extracts of Uncaria tomentosa (Willd.) DC. J Ethnopharmacol. 2006 Mar 8;104(1-2):18-23.


4. Piscoya J, Rodriguez Z, Bustamante SA, Okuhama NN, Miller MJ, Sandoval M. Inflamm Res. 2001 Sep;50(9):442-8.


5. Sandoval-Chacon M, Thompson JH, Zhang XJ, et al. Antiinflammatory actions of cat’s claw: the role of NF-kappaB. Aliment Pharmacol Ther. 1998 Dec;12(12):1279-89.
6. Akesson C, Lindgren H, Pero RW, Leanderson T, Ivars F. An extract of Uncaria tomentosa inhibiting cell division and NF-kappa B activity without inducing cell death. Int Immunopharmacol. 2003 Dec;3(13-14):1889-900.

De asemenea, si tatal superfoods-urilor, David Wolfe, are un capitol despre Cat’s claw in celebra sa carte „Superfoods”, unde poti gasi lucruri foarte interesante despre aceasta planta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails