miercuri, decembrie 07, 2011

Praf de alge kelp


Denumirea de Kelp este asociată algelor maro din familia Laminaria. Acestea se găsesc în oceane, la o adâncime mică (între 5 şi 40 de metri) pentru ca lumina solară să poată ajunge la ele, la o temperatură între 5 şi 20 de grade celsius. În general aceste alge formează păduri subacvatice, au un ritm rapid de creştere (între 10 şi 60 de centimetri pe zi). Kelp este o sursa naturala de iod care actioneaza ca un antibiotic omorind germenii. Intru-cit tiroida si glanda pituitara regleaza anumite functii digestive, Kelp este de asemenea benefic in balansarea sistemului digestiv.

Kelp- Stiati ca ?

Kelp - in secolul al XIII-lea in China a fost emis un ordin prin care toti cetatenii erau obligati sa consume o anumita cantitate de varza marina pentru mentinerea sanatatii?

Kelp - datorita continutului bogat in vitamina E, al mirosului si al gustului puternic si unic, crapii il adora.?

Kelp – regenereaza celulele?


Sumar :
1. Propietati
2. Istoria
3. Compozitia chimica
4. Doze recomandate
5. Recomandari speciale si reactii adverse
6. Retete
7. De ce este special praful Kelp de la Rawz?
8. Specialisti si iubitori

1.Proprietati:
Calitatile terapeutice se datoreaza unui continut crescut de combinatii ale iodului, vitamine, minerale (30), aminoacizi esentiali si alte elemente active biologic.
Kelp este bogat în vitamine, minerale, antioxidanţi şi enzime, având o concentraţie ridicată de Iod care reglează funcţia glandei tiroide fiind şi un antibiotic natural.
Pe lângă Iod, Kelp mai conţine:
  • Vitamina K – ajută la coagularea sângelui (previne hemoragiile) şi participa la formarea oaselor.
  • Vitamina B1 (tiamina) – ajută la transformarea glucidelor şi grăsimilor în energie. Joacă un rol important în transmiterea influxului nervos.
  • Vitamina B2 (riboflavina) – participă la degradarea glucidelor, grăsimilor şi proteinelor.
  • Vitamina B3 (niacina) – în producerea de energie, transmiterea infuxului nervos şi în sinteza acizilor graşi şi a unor hormoni (testosteron, estrogen, progesteron, cortizon, insulina, tiroxina).
  • Vitamina B5 (acidul pantotenic) – în producerea de energie din grăsimi şi carbohidraţi. Deficitul se manifestă prin oboseală, înţepături în membre.
  • Vitamina B9 (acidul folic) – esenţială în sinteza aminoacizilor şi proteinelor. Participă la formarea hemoglobinei (pigment al globulelor roşii care transportă oxigenul la celulele corpului). Este foarte importantă în primele luni de sarcină pentru prevenirea defectelor de tub neural.
  • Vitamina C – creşte imunitatea organismului si are un efect antioxidant.
  • Calciu – susţine sănătatea oaselor.
  • Magneziu – contribuie la producerea de energie la nivel celular şi la sinteza proteinelor.
  • Fier – esenţial în producerea hemoglobinei (pigment al globulelor roşii care transportă oxigenul la celulele corpului).
  • Fosfor – intervine în formarea oaselor şi ajută la menţinerea echilibrului acido-bazic.
  • Potasiu – acţionează asupra excitabilităţii neuromusculare, regularităţii ritmului cardiac şi conţinutului în apă al organismului (presiune arterială).
  • Sodiu – contribuie la buna funcţionare a sistemului nervos şi muscular.
  • Zinc – este indispensabil multiplicării celulare, cicatrizării, reproducerii şi fertilităţii

Printre principalele efecte benefice ale consumului de Kelp se numără:
  • ajută în procesul de slăbire
  • antiinflamator
  • efect antiviral
  • ajută sistemul imunitar
  • energizant natural
  • antioxidant
  • anticoagulant
  • antitrombotic
  • lupta împotriva diferitelor tipuri de cancer (cancer de colon, cancer la sân)
  • susţine sănătatea sistemului cardiovascular

2.Istorie
Alga bruna este utilizata de secole atat in alimentatie cat si cu scop curativ. Nu intamplator, in secolul al XIII-lea in China a fost emis un ordin prin care toti cetatenii erau obligati sa consume o anumita cantitate de varza marina pentru mentinerea sanatatii. La baza proprietatilor unice ale algelor brune regasim compozitia lor biochimica rara.

3.Compozitie chimica:
 aminoacizi (lizina, metionina, triptofan, arginina, tirozina, serina, treonina, histidina, fenilalanina, cisteina, leucina, izoleucina, valina),  vitamine (A, C, P, K, E, grupul B), minerale (calciu, iod, fier, cupru, magneziu, mangan, zinc, sulf, sodiu,  potasiu etc.).

4.Doze recomandate
Pudra Kelp este recomandata sa consume ca supliment alimentar de 1-3 ori pe zi, cate 1 / 4 de lingurita

5.Recomandari speciale si reactii adverse
Recomandari: Probleme ale glandelor pituitara si tiroida, endema, oboseala, deficienta glandulara, hipotensiune arteriala (tensiune arteriala scazuta), stare de greata dimineata, pleurizita, schizofrenie, senilitate, hemoragie stomacala, vene varicoase, boli venerice, lipsa de vitalitate, adjuvant in cura de slabire.
Elimina metale grele si alte toxine. ajuta digestia, combate flatulenta, adjuvant in tratarea constipatie

Contraindicatii: Conținutul de iod din pudra de Kelp poate cauza hiper sau hipo-tiroidism, în cazul în care este luat în cantități prea mari și pe o perioadă de timp prea lungă.Nu se recomanda persoanelor sub 18 ani, femeilor insarcinate sau celor care alapteaza, persoanelor care sunt sub tratament cu medicamente precum levothyroxina, inlocuitori de estrogen, alte medicamente pentru tratamentul tiroidei, medicamente pentru diabet, anticoagulante, medicamente anti-plachetare, antiinflamatoare nesteroidiene, si laxative

6.Retete
Green smoothie:
o mana de frunze de spanac
o banana
1/2 lingurite de miere
zeama de lamaie
o lingurita de pudra de kelp


7.De ce este special praful Kelp de la Rawz?
 Pudra kelp de la casa Raw.Z este speciala deoarece este adusa din tara de origine. Am avut grija ca furnizorii nostri sa ne aduca tot ce este mai bun pentru dumneavoastra.



8.Specialisti si Iubitori
Cei mai mari iubitori de kelp au fost inca de la inceputuri  au fost stramosii nostri care foloseau alga datorita continului mare de iod pe care o are.

13 comentarii:

  1. Referitor la reteta de green smoothie, se pun toate in blender, nu?
    Am citit si reteta de "super juice smoothie" si vroiam sa te intreb daca nu am juicer-ul pot stoarce de ex lamaia cu tot cu coaja la un storcator normal de fructe?
    Vreau neaparat sa-mi intre in rutina zilnica aceste smoothie, dar deocamdata nu posed ustensilele necesare si cum vreau sa le achizitionez am zis mai bine sa intreb expertul :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Unde esti Una Culuna.... ? :(

    Flory

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut,

    Inainte de toate vreau sa-ti multumesc pentru daruirea pe care o oferi prin intermediul acestui blog. Eu te-am gasit intamplator si de atunci te-am adaugat in blogrollul meu. Inca nu am trecut la o alimentatie mai sanatoasa insa ma tot bate gandul.Indraznesc sa scriu acest comentariu pentru a face o recomandare: m-a incantat ideea "cinematografului" tau si acum vin si eu cu un dar, poate iti va fi de folos (aseara am vizionat filmul "It's a beautiful life" si mi-a placut mult) mai ales acum in preajma sarbatorilor. Eu l-am vizionat online de aici (http://divxonline.biz/drama/4243-its-a-wonderful-life.html). O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce e cu linistea asta, iar ati disparut?

    RăspundețiȘtergere
  5. Hei, Cristina!

    Iarta-mi, te rog linistea din ultima vreme.

    Asadar:

    1. smothie-ul se face in blender, desigur.

    2. lamaia... o storci cel mai usor daca o tai in jumatate si o storci la un storcator de citrice (cel manual e mai mult decat perfect :-)

    3. daca vrei sa pui lamaia direct in blender... poti :); numai s-o cureti cu un peeler de coaja cea galbena; atentie, insa vor ramane "firisoare" de lamaie si deci nu va fii foarte-foarte smooth.

    4. Juicer... ia-ti doar daca vrei sa-ti faci sucuri; pentru smoothie nu-ti trebuie.

    De departe, de tarziu, Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  6. Hei, Flory!

    Eeeeiiii, dragii mosului sunt ingropata sub munci raw.zatice.

    In curand voi da anunt de noi angajari la raw.z catre tara :-)

    Draga mia, te mai informez doar ca nu v-am uitat si ca trag maaare speranta ca de la anu' sa fiu mult mai prezenta pe propriul blog si pe propria-mi casuta de e-mail.

    Intre timp...
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. Hei, Maya!
    Multumesc frumos pentru frumoasele-ti vorbe.
    Felicitari pentru blog. Imi place!
    Si mie mi-a placut filmul foarte mult.
    Love!
    Una ;-)

    RăspundețiȘtergere
  8. Hei, Klara!
    Care-ti e porunca, stapane?
    :-)
    Una

    RăspundețiȘtergere
  9. Hei, Una ! :)

    Ma bucur ca ai raspuns, sunt convinsa ca esti super prinsa cu multe si presante, dar imi era dor de posturile tale pline de viata :)
    Stau cuminte si astept sa te re-"aud".
    Pana atunci zile minunate si sarbatori pline de lumina si iubire.

    Cu drag,
    Flory

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu-i pe porunci! :) Doar ca astept cu nerabadare toate postarile noi si va caut cand e prea liniste. Sa aveti un an bun si spor in toate!

    RăspundețiȘtergere
  11. Draga Una, te rog sa imi spui daca pot sa iau pudra de kelp pentru hipotiroidism (nu iau medicamente alopate) si in ce cantitate pentru a regla functia tiroidei. Pot sa iau impreuna cu spirulina si chlorella? Multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
  12. de unde pot sa comand praful de alge kelp? multumesc.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails